Enviat per: annasoliguer | Octubre 28, 2008

BCN Thematic Park

Fa uns dies, a Turiscopia, van publicar la notícia del documental de Marc Almodovar, BCN Thematic Park que avui aprofito per compartir amb tots vosaltres. Aquest matí, des del curs que coordino a la Universitat Oberta de Catalunya per a la ONG Turisme Just, el consultor Jordi Gascón, d’Acció per a un Turisme Responsable, ho ha recordat als nostres estudiants de Catalunya, d’Espanya i d’Amèrica Llatina.

Aquesta situació no solament es dóna a Barcelona sinó que es generalitza al sector de sol i platja i s’estén al de neu. La insostenibilitat social que amaga el Turisme és desastrosa. Com diu el portaveu de CCOO, els 800 euros que es cobren per habitació, haurien de servir perquè els treballadors visquessin dignament. On és la societat del benestar? Per què un sector que ben planificat, controlat i regulat hauria de servir per crear riquesa col·lectiva i posicionar la ciutat de Barcelona i la marca Catalunya en la indústria capdavantera, sostenible, ètica i social, es redueix a un nyap neoconservador que funciona a curt termini, creant riquesa només per a uns quants i restant qualitat de vida a un destí? Som a Catalunya, som a Europa? On som? Al primer món o això funciona igual que un país en vies de desenvolupament? Qui regula el Turisme?

Són moltes les preguntes i poc clares les respostes. La resposta, una vegada més, està en el consum responsable. És necessari, quan comprem un producte turístic de ciutat, de negocis, de congressos, saber a qui li estem regalant els diners. La feina és cada vegada més precària i la dignitat de les persones està sent trepitjada per un aparador de luxe que no respon a la realitat social d’una ciutat que cada vegada s’està allunyant més com a destí turístic sostenible i responsable.

Deixo a l’aire les preguntes però sobretot, les accions que cada un de nosaltres pot fer com a consumidors i ciutadans. Si algú s’anima a exposar experiències negatives durant els seus viatges, aquí teniu un canal per a les vostres queixes i denúncies.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

A %d bloguers els agrada això: