Enviat per: annasoliguer | Octubre 31, 2008

Tim Berners-Lee, doctor honoris causa a la UOC

L’any 1990, Tim Berners-Lee va idear la World Wide Web. Va crear el primer navegador web i el primer servidor web amb l’objectiu de crear una xarxa de continguts de format digital perquè fos compartit, mitjançant la combinació de l’hipertext i internet.

Va fundar el World Wide Web Consortium al Laboratori de Ciències de la Computació de l’Institut Tecnològic de Massachussets MIT on s’encarrega de difondre i coordinar estàndards i recomanacions per garantir i mantenir la qualitat de la web. Es caracteritza per utilitzar eines i estàndards oberts i lliures. Des de WWW Consortium continua promocionant la seva visió del WWW com a força per incentivar el canvi social i la creativitat de l’individu.

Va escriure Weaving the Web, on analitza el passat, present i futur de la web.

M’encanta Tim perquè representa el vertader esperit de la xarxa: lliuri, obert, contra el control, social, innovador, coneixement.…Ha apropat el coneixement a la població, ha ampliat el nostre món social, ha permès a molts guanyar molts diners i en general, tots gaudim d’una major qualitat de vida gràcies a les seves innovacions.

La xarxa, serveix per a molt més que vendre, fer MKT i controlar les persones i la informació. La xarxa és la resposta descontrolada davant del control imposat des dels poders. Comunicació i comerç global al servei de totes les persones.

Em preocupa veure que al sector turístic, només es contempla la innovació des del vessant tecnològic i del MKT. Això és perquè pensen a curt termini, buscant solucions màgiques. Aquesta, no és la clau de la xarxa ni de la innovació. Utilitzar així les tecnologies és gairebé com els que fan servir l’ordinador com si fos una màquina d’escriure. Estan desaprofitant moltes oportunitats. Si miren a llarg termini, les veuran.

Tim Berners-Lee, ens ha donat ales.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

A %d bloguers els agrada això: