Així començava la conferència de Francisco Ros, Secretari d’Estat de Telecomunicacions i Societat del Coneixement, a la Sala del Llac del Rectorat de la UPC a Barcelona, organitzada pel Cercle per al Coneixement, dins del programa d’esmorzars-col·loqui, Barcelona Breakfast.
Resum:
– Francisco Ros ens ha explicat algunes deficiències que presenten els indicadors de les TIC….que no citaré perquè hem quedat que cap de nosaltres no faria de periodista, malgrat ser blocaires….
– Des de Red.es han creat un Observatori que mesura estudis espanyols i internacionals. No donen opinions, donen informació. Es tracta d’ONTSI
– Pla Avanza. És de rigorós interès per a les empreses. Les últimes dades assenyalen que les empreses que han incorporat les TIC, han augmentat la seva rendibilitat.
– NEW : Programa de suport a empreses: Cap Empresa sense WEB.
– Factura electrònica. Malgrat que són molt poques (6%), un 20% d’empreses està interessat i disposat a aplicar-la.
– Esquerda digital: ja no és geogràfica sinó cultural. Afecta persones majors de 55 anys.
– Hosteleria: és el sector amb més esquerda digital. L’ús de les TIC es limita als gestors i caps de departament. Això ha de canviar perquè els empleats usen les TIC a les seves cases i s’està desaprofitant coneixement i aptituds.
– Espanya marca tendències en: – Educació: formació contínua. – Sanitat: recepta electrònica i historial clínic. – Administració electrònica.
– Conclusions: La intervenció dels membres del col·loqui ha estat genial i de seguida li han convidat a un altre Breakfast ja que ens hem quedat tots amb ganes de preguntar més, de buscar nous reptes, alternatives, innovar….
– Buscar nous indicadors per als nous reptes ja que els existents formen part del procés d’introducció de les TIC i aquesta etapa, ja l’hem superat.
– Necessitat de nous indicadors actualitzats que reflecteixin la innovació.
– Millorar la productivitat pública i privada…..
Ha estat un col·loqui molt interessant. El nivell dels participants era molt alt. Ja estic matriculada en el Màster Oficial en Societat de la Informació i el Coneixement i aquesta ha estat, la primera lliçó magistral.
Deixa un comentari