Enviat per: annasoliguer | Novembre 8, 2008

EL QUE NO ES MESURA, NO EXISTEIX

Així començava la conferència de Francisco Ros, Secretari d’Estat de Telecomunicacions i Societat del Coneixement, a la Sala del Llac del Rectorat de la UPC a Barcelona, organitzada pel Cercle per al Coneixement, dins del programa d’esmorzars-col·loqui, Barcelona Breakfast.

Resum:

Francisco Ros ens ha explicat algunes deficiències que presenten els indicadors de les TIC….que no citaré perquè hem quedat que cap de nosaltres no faria de periodista, malgrat ser blocaires….

– Des de Red.es han creat un Observatori que mesura estudis espanyols i internacionals. No donen opinions, donen informació. Es tracta d’ONTSI

Pla Avanza. És de rigorós interès per a les empreses. Les últimes dades assenyalen que les empreses que han incorporat les TIC, han augmentat la seva rendibilitat.

NEW : Programa de suport a empreses: Cap Empresa sense WEB.

Factura electrònica. Malgrat que són molt poques (6%), un 20% d’empreses està interessat i disposat a aplicar-la.

Esquerda digital: ja no és geogràfica sinó cultural. Afecta persones majors de 55 anys.

Hosteleria: és el sector amb més esquerda digital. L’ús de les TIC es limita als gestors i caps de departament. Això ha de canviar perquè els empleats usen les TIC a les seves cases i s’està desaprofitant coneixement i aptituds.

– Espanya marca tendències en: – Educació: formació contínua. – Sanitat: recepta electrònica i historial clínic. – Administració electrònica.

Conclusions: La intervenció dels membres del col·loqui ha estat genial i de seguida li han convidat a un altre Breakfast ja que ens hem quedat tots amb ganes de preguntar més, de buscar nous reptes, alternatives, innovar….

– Buscar nous indicadors per als nous reptes ja que els existents formen part del procés d’introducció de les TIC i aquesta etapa, ja l’hem superat.

– Necessitat de nous indicadors actualitzats que reflecteixin la innovació.

Millorar la productivitat pública i privada…..

Ha estat un col·loqui molt interessant. El nivell dels participants era molt alt. Ja estic matriculada en el Màster Oficial en Societat de la Informació i el Coneixement i aquesta ha estat, la primera lliçó magistral.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

A %d bloguers els agrada això: