Enviat per: annasoliguer | febrer 16, 2009

El cost humà de les e-deixalles

Amb el ràpid progrés de la innovació tecnològica, els productes electrònics s’estan tornant obsolets per a molts consumidors. Milers de tones de residus electrònics (ordinadors, telèfons mòbils, televisors…) es transporten a l’Àfrica i Àsia cada any. Són e-deixalles. Part d’aquestes escombraries van al Pakistan. Encara que pugui semblar-nos increïble, milers de persones viuen de les escombraries electròniques. Al districte de Lyari, a Karachi, cents de treballadors, nens inclosos i adolescents, es guanyen la vida desmantellant la ferralla electrònica i extraient d’ella components valuosos, entre ells el coure per a la seva posterior venda. Per veure com treballen amb les escombraries electrònica, podeu veure el reportatge de Robert Knoth en EL COST HUMÀ DE LES ESCOMBRARIES ELECTRÒNIQUES

És molt important que els fabricants de productes electrònics cooperin per solucionar el problema dels residus tòxics. S’aconsegueix mitjançant el reciclatge. Per a que necessitem tanta innovació, tants certificats de qualitat, tants estudis sobre el cable si al final, el procés de consum no està regulat amb el reciclatge i el solucionem enviant les escombraries al Tercer Món? És aquest el preu de la gestió de costos? El cost humà?

He adjuntat la guia Greener Electronics perquè com a consumidors, pugueu tenir accés a la informació de les empreses de material electrònic que utilitzen més materials tòxics i les que són més Green. La reflexió passa per buscar una triple solució per als materials tòxics i el seu reciclatge, un consum més responsable i intel·ligent i una legislació més orientada a la sostenibilitat. En aquest link podreu accedir a informació sobre la problemàtica de les e-deixalles.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

A %d bloguers els agrada això: